Woontrends

Woontrends 2016: okergoud als ultieme lentekleur

Woontrends volg ik niet, ik weet zelf precies wat ik mooi vind. Of toch wel? Want sinds Flexa de kleur okergoud heeft uitgeroepen tot de kleur van het jaar, ben ik er verzot op. Ik krijg er een lentegevoel van! Okergoud is stoer en combineert met alle huidige woontrends. Bij een industriële look is het mooi, maar ook bij een klassiek interieur.

Okergoud komt extra goed tot zijn recht in combinatie met andere pittige kleuren. Frambooskleur bijvoorbeeld, geeft een mooi contrast. Gecombineerd met grijstinten en fris groen of een vaas vol magnoliatakken wordt het een prachtig geheel. In onze eigen collectie heeft okergoud de naam honing. Ik dekte laatst voor een etentje de tafel met een frambooskleurig onderkleed en lopertjes en servetten in honing en het zag er geweldig uit. De vazen zijn van mijn lievelings Broste Copenhagen. Keramiek zie je tegenwoordig weer veel en dat is fine by me, het ambachtelijke en robuuste, de kleurverschillen en texturen zijn prachtig. De strakke stoelen zijn  van Muuto (echt even kijken, prachtig Scandinavisch design).

Voor mij is het duidelijk: dit voorjaar laat ik de pastelkleuren voor wat ze zijn. Okergoud it is! Stoer, classy en eigentijds tegelijk. Woontrends? Ik houd ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*