Zwart wit interieur
Foto's: Cottona

Zwart wit interieur: inspiratie van de Dutch Design Week

Een zwart wit interieur saai? Zakelijk? Zeker niet! Mijn ommekeer kwam bij de Dutch Design Week in Eindhoven afgelopen week. Màn, wat mogen we toch trots zijn op al het moois wat Nederland op ontwerpgebied te bieden heeft. En ja, ook thuis creëer je die sfeer.

Het zwart wit interieur; ik zag het bij het Eindhovense Kazerne, een expositie restaurant en getipt door de New York Times. De witte servetten op de zwarte tafels, losjes gedrapeerd…ik vind het bijna kleine kunstwerkjes op zich. Thuis ga ik daar zeker mee aan de slag, bijvoorbeeld met een zwart tafellaken en witte servetten. Als je een zwart wit interieur aanvult met bijvoorbeeld koper of hout creëer je met natuurlijke materialen een levendig sfeertje aan tafel. Tafel Partition van Zoé Costes zag ik op de graduation show van Zoé Costes. Eenvoudige, strakke tafel met onder het tafelblad een onzichtbaar opbergvak voor je servies. De pannen van Mauviel spotte ik bij Piet Hein Eek. Ik ben fan van dit soort merken met een sterke focus die geen concessies doen aan kwaliteit. Past perfect bij de koper interieurtrend.

Dit soort dagen, waarop ik gewoon in de buurt kan genieten van prachtig design en inspirerend jong talent zijn voor mij echt visuele bijtankmomenten. Ik dompel me een paar uur volledig onder in design, kleur en styling en kom helemaal verfrist en totaal gelukkig weer thuis. Een beetje als een spa-dagje maar dan voor designlovers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*