Foto's: Pinterest en Cottona

Kerstdecoratie – verhoog de voorpret!

Kerstdecoratie? Ja, kerstdecoratie! Het lijkt misschien vroeg, maar Kerstmis duurt echt niet meer zo lang (nog 46 nachtjes volgens mijn überkitsche Appy Christmas app). Voor ons is kerst het hoogseizoen, waarbij onze Duitse klanten meestal het vroegst zijn met hun bestellingen. Voor ons zijn dit dus drukke tijden, maar mij hoor je niet klagen! Ik geniet van de reuring. Neemt niet weg dat ik wel altijd blij ben als het kerstavond is; dan is het tijd om offline te gaan en tijd te maken voor mijn gezin. Met mijn hoofd volop in kerstsferen deel ik deze week graag wat van mijn favoriete kerstdecoraties. Kijk mee en geniet!

Kerstdecoratie
Kerstdecoratie in scandinavische stijl – beeld: Pinterest

1. Kerstdecoratie – Scandinavië

Op dit moment ben ik erg gecharmeerd van een kerst in Scandinavische stijl. Niet dat ik – koukleum – zelf in Scandinavië zou willen zijn tijdens de kerstdagen. Het  natuurlijke, stoere spreekt me aan. Toegegeven, het is ingetogen. Maar daardoor spreken de details des te meer. Mooie basis hiervoor is onze eigen linnen tafelloper. Samen met mooi fris dennengroen en een klein kleuraccent is dat voor mij kerstsfeer anno 2014. 

Kerstdecoratie
Decoratiegrapje: elanden als naam- of menukaarthouder – beeld: Pinterest

2. Kerstdecoratie – Elanden

Wat is er meer Scandinavisch dan rendieren? Met deze kleine plastic exemplaren heb je gelijk mooie naam- en menukaartjes sla je twee vliegen in één klap: het brengt je  in Scandinavische sfeer én de kleintjes aan tafel hebben gelijk een leuke verrassing.

Kerstdecoratie
Mooie sobere decoratie – beeld via Pinterest

 

 3. Kerstdecoratie – sober & stylish

Ook deze foto heeft zo’n fijne kerstsfeer. Ingetogen, natuurlijk en ook hier zie je linnen terugkomen in de vorm van servetten. Het voordeel van een redelijk sobere tafelstyling is ook dat de aandacht volledig uitgaat naar het eten en de gesprekken die je voert.

Kerstdecoratie Helleborus
Ingetogen kerstsfeer met Helleborus – beeld via het Deense blog ‘Annixen’

4. Kerstdecoratie – Christmas Rose

Move over, lelijke kersterren (die bij ons thuis altijd tot februari in de vensterbank stonden)! Hier is de Christmas Rose, ofwel de Helleborus. We zien de plant de laatste jaren steeds meer, vooral buiten. Maar ook op tafel steelt deze prachtige plant de show. Wat ik mooi vind is de kwetsbaarheid en het groen/witte in de bloemen. Geeft me altijd zo’n fris gevoel. Prachtig met een eenvoudig wit papier (om een lelijke pot te verbloemen), vastgemaakt met een lintje of touwtje.

Kerstdecoratie Kan Greengate
Kan van Greengate

 5. Kerstdecoratie – servies

Wat doe je met het servies? Ik ben zelf al jaren op zoek naar een moderner, strakker kerstservies. Maar het lukt me niet om er eentje te vinden. Ik los het op met accenten. Een kan als deze doet dienst als melkkan tijdens het ontbijt. Leuk met bijpassende mokken of schaaltjes.

Kerstdecoratie - vintage en brocante
Vintage en brocante – pretty in pastel – beeld via Pinterest

6. Kerstdecoratie – vintage en pastel

Liefhebber van vintage of brocante? Ik vind het bij anderen altijd erg leuk, vooral ook omdat het duidelijk een andere stijl is dan de mijne. Aan tafel creëer je dezelfde sfeer met takken met vintage kerstballen, kleine huisjes met lichtjes en pastelkleuren.

f51f84472e0f8950e1d71c5d462ea38d

7. Kerstdecoratie – glamour

Glamour en Kerstmis? Match made in heaven. Voor veel mensen is dit dé gelegenheid om uit te pakken met tafeldecoratie. Goede basis zijn de kleden van onze glamourcollectie. Erbij kies je dan voor gouden en zilveren accessoires, bijvoorbeeld voor een grote glazen cloche met lichtjes.

craft papier glitter lintje
Leuk voor op ieder bord: een mooi ingepakt cadeautje –
kraftpapier met een glitter lintje – beeld via Pinterest

 8. Kerstdecoratie – cadeautjes

Kerst is om uit te pakken! Niet groots, hoewel ‘great gifts in small packages’ altijd iets zijn om naar uit te kijken.  Een klein cadeautje op het bord van iedere gast is leuk en verhoogt de feestvreugde. Zeker als het zo mooi is ingepakt als deze; de combinatie van het eenvoudige papier en de kleuren vind ik super!

Kerstdecoratie
Mooi vormgegeven christmas crackers – beeld via junkaholique.com

9. Kerstdecoratie – christmas crackers

Als je geen tijd hebt om voor ieder een cadeautje te kopen, dan is een christmas cracker een goed idee. Je hebt ze in allerlei kleuren, maten en prijzen. Om zelf te maken of om gewoon te kopen. Wij zagen leuke bij HEMA, dit is een voorbeeld van een prachtige zelfgemaakte variant.

Cottona kerstdecoratie
Cottona kerstdecoratie – beeld én kind: eigen bezit

 10. Kerstdecoratie – inspiratie

Heb je na het zien van deze post helemaal zin in Kerstmis? En wil je meer inspiratie op het gebied van tafelstyling? Check dan onze pagina’s op Pinterest voor meer moois!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*