Links damast Lacey, rechts damast Graphic. Foto: Cottona

Kersttrends 2014 – welke kies jij?

Met Sinterklaas al lang en breed weer terug naar Spanje, is het dan – eindelijk! – tijd om kerstsfeer in huis te halen. Natuurlijk bepaal je vooral zelf welke sfeer je kiest, maar een beetje extra inspiratie kan geen kwaad toch? Daarom zetten wij de mooiste kersttrends van 2014 voor je op een rijtje. En let op: houd je fototoestel paraat tijdens het kerstdiner, want de foto van de mooiste kersttafel belonen we met een cadeaubon ter waarde van € 200,-!

Kersttrends 2014 – Nummer 1: Magic White

Een witte kerst, wie wil dat nou niet? Wakker worden op een frisse kerstochtend met knisperende sneeuw buiten, de stille witte deken die over het land ligt…een witte kerst is heerlijk en magisch. Aangezien de kans op een witte kerst slechts 9% is (zie buienradar), is een Plan B wel een aanrader. Wij kiezen voor een volledig witte tafelstyling met als basis een kleed uit onze eigen damastcollectie. Op tafel zetten we sneeuwbolletjes (zelfgemaakt of zelfgekocht) voor wat extra wintersfeer, zilveren hertjes, kleine zilveren glitters die we nonchalant over het kleed strooien en glazen potjes met nepsneeuw en een theelichtje. Als bloemdecoratie op tafel kiezen we voor veel vers groen met dennenappels en een vleugje spuitsneeuw. En mocht die echte witte kerst er alsnog komen, dan gaan we ’s middags uit wandelen met z’n allen, met dikke sokken en grote sjaals. De tafel maak ik van tevoren al klaar, dan hoeven we bij thuiskomst alleen de kaarsen en de haard maar aan te steken voor het échte klassieke kerstgevoel.

onyx servet servetring goud
Glamourcollectie onyx. Foto: Cottona 

Kersttrends 2014 – Nummer 2: Art Deco

Dit is een kerstsfeer met 100% G.L.A.M.O.U.R. Denk glanzende stoffen, gouden accenten en grote coupes champagne. Volop glans, maar nooit tè. Balanceert tussen ivoorkleur, zwart en goud.

kerst tafellaken brons servetten donkerblauw Cottona
Glamourcollectie brons, katoencollectie indigo. Foto: Cottona 

Kersttrends 2014 – Nummer 3: Urban Bronze

Geen fan van te veel ditjes en datjes? Kies dan voor een stoere kerstsfeer met diep indigo, bronskleur en natuurlijke accenten. Superfeestelijk door een paar trefzekere accenten.

kerst linnen tafellaken oester serevtten grijs Cottona 2
Linnencollectie oester en parelgrijs. Foto: Cottona 

Kersttrends 2014 – Nummer 4: Pretty Pastels

Interieurtrends volgen vaak de kledingtrends. En nu we deze winter in de kledingzaken ongekend veel winterpastels zien, blijft de interieurstyling niet achter. Kies voor parelmoereffecten, parelgrijs en een vleugje goud. Goed voorbeeld van ‘less is more’.

kerstrood sfeer robin
Katoencollectie kerstrood en zand. Foto: Cottona 

Kersttrends 2014 – Nummer 5: New Tradition

Is Kerstmis zonder rood, wit en groen ondenkbaar voor je? Kies dan wel voor een eigentijds en stijlvolle versie. Laat de kerststerren thuis en kies voor hippe ruitjesdecoraties, verse hulsttakken en houten accenten. Kerst traditioneel, maar helemaal 2014.

kerst tafellaken zilver servetten turquoise zij Cottona
Glamourcollectie zilver, katoencollectie turquoise. Foto: Cottona 

Kersttrends 2014 – Nummer 6: Snowy Winter

Deze klassieke koude kleuren zorgen toch voor een warme sfeer. Hoe? Het turquoise is je eyecatcher, aangevuld met veel wit, licht of wit hout, aardewerk, zilvergrijs en eventueel een vleugje taupe. Samen met het grijsgroen van een vers gekapte Nordmann-kerstboom (of een centerpiece met grijsgroen eucalyptusblad) zorg je voor een op en top stijlvolle net-even-anders sfeer.

kerst tafellaken paars Cottona
Katoencollectie aubergine, glamourcollectie goud. Foto: Cottona

Kersttrends 2014 – Nummer 7: 1001 nacht

Sprookjesachtig, warm en een tikkeltje mysterieus. Dat is de 1001-nacht sfeer. Door de rijke, warme kleuren met goudtinten af te wisselen krijg je een rijke, oosterse sfeer. Lichtjes, glans en hier en daar een vogeltje of vlindertje past er ook mooi bij. Voor het echt luxe kerstgevoel.

 

Win met de foto van jouw perfecte kersttafel!

Het moment dat je klaar bent met styling en tafel dekken. Net voordat het bezoek binnenkomt en iedereen aan tafel gaat. Dat is het perfecte moment voor een foto van jouw kerstsfeer thuis. En mooier nog: als je ons jouw foto stuurt van je kersttafel, maak je kans op een Cottona cadeaubon van € 200,-. Dus leg je fototoestel klaar, steek de kaarsen aan en maak die foto. Wie weet win je alvast je kersttafelkleden voor volgend jaar!

Binnenkort op onze facebookpagina meer hierover.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*