Stedentrip Londen – Style & the city

Reizen maakt me blij. Alles wat de horizon verbreedt en nieuwe inzichten geeft eigenlijk. Pas stond er een stedentrip naar Londen op het programma. We sliepen in een hip klein hotelletje in Shoreditch. De wijk bruist en is nog niet overlopen door mensenmassa’s en mainstreetmerken. Heerlijke plek dus voor een inspiration overload. Het meest gelukkig ben ik als ik me dan op een ochtend kan losmaken van het gezelschap (dat was lastig, want leuk gezelschap) en een cafeetje induik voor een kop koffie met wat lekkers. Het lukte me ook deze keer om even te ontsnappen. Met alleen mezelf als gezelschap heb ik volop oog voor de omgeving en ervaar ik alles intenser. De gesprekken van de locals luister ik af, pik een krantje voor wat Britse roddels en bewonder de interieurs. Want de interieurs daar, oh my, die zijn om te watertanden. Mocht ik ooit een horecagelegenheid openen (slight chance hoor), dan weet ik direct welke tegels, welke pui, welke kleuren en welke stoelen en tafels. Eenmaal weer thuis probeer ik de stijl te stelen in een instant-minimorfose van mijn eigen keukentafel. Met mooie servetten van onze eigen collectie, een robuust dienblad, een lekker (engels) interieurtijdschrift en versgebakken muffins van ons eigen bakkertje geniet ik nog even na van mijn citytrip London. En smeed ik plannen voor nieuwe tripjes.

Foto Albion

Foto: Albion

Foto: Albion

Foto: Albion

Albion is de hemel als het gaat om lekkere koffie en pastry. De open keuken laat de dynamiek in de keuken zien, buiten zie je de reuring van de stad.

Paper & Cup

Foto via www.sfgirlbybay.com

Paper & Cup is een lekker plekje voor als het weer wat beter weer is. Ik zie mezelf al zitten op een bankje met een boekje en een lekker broodje.

Foto type

Het uithangbord van Type, foto via Pinterest

Type is geen café, maar wel een aanrader voor interieurlovers zoals ik. Hier vind je unieke vintage items, aangevuld met grappig nieuw design. Vooral niet té verliefd worden op alles wat ze hier hebben, want anders betaal je de hoofdprijs om het naar Nederland te vervoeren. Maar: aanrader. Bij SCP East vind je het nieuwste en mooiste voor op èn aan tafel. Serviezen, glaswerk, kandelaars, eetkamerstoelen, lampen etc.

Aida is een vergelijkbaar concept als Type maar dan voor de fashionlovers. Mooie basics en een geweldig assortiment schoenen. Instore vind je een mooie koffiebar met heerlijke carrot and chocolate cake -mjammie-!

Ik ben benieuwd waar mijn volgende stedentrip naartoe gaat. Tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*