Het gevoel van oktober

koffie

Koffie is een eerste levensbehoefte. Althans, dat is het voor mij. Als de dagen buiten korter worden (en dat worden ze, over een paar weken weer wintertijd!), neemt de behoefte aan cafeïne in de ochtend toe. Ook aan tafel blijft het de perfecte afsluiting van een lekkere maaltijd. Ik merk dat er steeds meer aandacht komt voor echt goede koffie. Bij vrienden thuis zie ik steeds meer semi-prosessionele apparaten op de aanrecht verschijnen. En laatst had ik bij een vriendin een heuse koffieproeverij (zij laat haar koffiebonen ze altijd overvliegen vanuit dit tentje in Engeland). Maar ook de good old filterkoffie is weer springlevend, na jaren verdrongen te zijn door Senseo (yuk). Die koffietrend zet zich ook door in de kleuren van het interieur. En ook aan tafel zie je koffiekleuren als donkerbruin, mokka en beige steeds meer terugkomen. Prachtig ton sur ton, of als krachtige tegenhanger voor wit. Deze mokken staan thuis in grote getalen bij ons in de kast, omdat het voor mij de oerkoffiemok bij uitstek is. Maar koffie in glas is ook mooi, zeker als een perfecte Latte Macchiato is in dit prachtige glaswerk. Ook in gerechten zie je veel koffie-, caramel- en chocoladesmaken. Vooral nu de saladedagen voorbij zijn, kan ik mijn hart weer ophalen aan zelfgemaakte (zelfgemaakt door mijn eigen bakker 😉 brownies, dikke stukken caramel en fijne chocoladetaarten. Als ik helemaal uit wil pakken, maak ik een mooie presentatie op tafel met een prachtstolp als deze. Extra uitdaging is dan alleen om niet alles direct op te eten.

Leve het najaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*